Sommerklar på sodavand og kage

Jeg vil gerne starte med at sige jeg er ikke nogen ernæringsekspert, jeg er ingen fitness model, jeg er ingen hardcore veganer der fortæller dig at den eneste måde at tabe sig på og leve et sundt liv er ved at leve af frugt og grønt. Hvad jeg er til gengæld er en gymnasieelev som træner og løber 3-4 gange om ugen og selvom det måske lyder af meget så træner jeg samlet højst 3,5 time om UGEN, når det er sagt så vil jeg stadig gerne tabe noget af det fedt jeg har så jeg kan se sommerklar ud på stranden og score alle de lækre lyshårede piger når jeg er ude i byen

Jeg vil gerne fortælle jer om den vægtabs metode som jeg har fundet, der gør det muligt for mig at tabe det uønsket fedt, og samtidig spise mit junk når jeg sætter mig ned for at se Dragonball eller en af mine mange serier på Netflix. Det smukke ved dette er også at det ikke kræver at man omlægger sin kost fuldstændig, men at man bare er lidt mere forsigtig med hvad man spiser. Det skal også siges at denne ikke er en livstilsguide dette er kun beregnet til forårets 3 måneder så man kan se lidt bedre ud til sommer

Hvis man kender lidt til træning snakker jeg her om at ”cutte” og til dem der ikke aner hvad jeg snakker om, nej dette indlæg kommer ikke til at handle om at skære i sig selv. At cutte betyder at man skære det fedt væk som man har taget på i løbet af vintersæsonen, vinteren bruges primært til at bygge muskler op, men dette betyder også at man får fedt på kroppen på grund af den store mængde mad man spiser. Dette kalder man også for ”Bulking”.

Jeg begyndte at cutte den 26/2 og den kommer til at løbe til d. 10/6. det er 110 dage og jeg har nu 58 tilbage fra dags dato, den kloge person vil nok lægge mærke til at 3 måneder kun er ca. 90 dage så hvorfor har du 110 dage? Det er et godt spørgsmål men mere om det senere. I den tid jeg har cuttet har jeg spist kiks, kage, donuts, cheeseburgere og drukket en masse sodavand og har stadig tabt mig, nogle vil nok sige at dette er en dum ide hvis man prøver at tabe sig, men hemmeligheden bag vægttab handler om kalorie indtag. Man skal altså tælle sine kalorier, og hvis man så har et underskud i slutningen af ugen, så vil man altså tabe sig. Det handler altså ikke om hvad man spiser men hvor meget man spiser.

Hvordan tæller man så sine kalorier spørger du? Jeg bruger personligt appen ”Lifesum” på min Iphone, den er gratis, og har hjulpet mig virkelig meget. Man skriver bare sin alder, vægt og højde ind og så afregner den automatisk hvor mange kalorier du skal bruge. Den kan også scanne stregkoden på din mad, så hvis du skal til at spise 3 digestive kiks, så vejer du bare deres vægt, scanner kikse pakken ind, skriver vægten ind i appen og bum så har du en oversigt over hvor mange kalorier du har spist og sådan gør du bare de næste 3 måneder, og så er du godt på vej mod en sommer body der med garanti vil tiltrække den lækre kridz eller den hotte bad boy som du så inderligt vil score.

Denne metode er ekstrem effektiv men kræver en del disciplin specielt hvis du aldrig har gjort sådan noget før. Jeg har personligt skemalagt et stykke papir med 9×10 kvadrater, som jeg har hængt op på min væg så jeg kan krydse af hvor mange dage jeg har tilbage. Det her er en god hjælp da man ikke for lyst til at bryde kæden efter den første uge. Jeg kom så til at lave 10×11 kvadrater på mit papir derfor har jeg 110 dage, men det her fandt jeg ud af da jeg allerede var godt i gang med mit cut så jeg tænkte ”fuck det nu gør jeg det bare”

Dette er selvfølgelig ikke den eneste kur der lover dig vægttab men det er en af de eneste der virker mens du samtidig kan spise hvad du vil. Grunden til at mange mennesker stopper deres kurer, er på grund af at de er virkelige svære, og nogle af dem giver ingen mening. Jeg kendte en som prøvede det man kalder en ”juice kur” hvor man kun spiste mad i form af væske. Denne form for vægttab er ikke bare virkelig ineffektiv men også virkelig klam, jeg ved ikke med jer men, jeg har ikke lyst til at lave en smoothie af min kylling med rød karry og ris.

En anden kur som jeg har set folk prøve, og som jeg selv har prøvet er ”Atkins” kuren. Det er en kur hvor man fuldstændig skærer kulhydrater ud af sin kost. Selvom den kan være virkelig effektiv så begrænser den ens udvalg af mad voldsomt, og samtidig har den en negativ effekt på din krop ikke mindst din hjerne. Det man prøver at opnå med denne kur er at sætte kroppen i det man kalder for ”Keto stadie”. Din krop har brug for kulhydrater for at overleve, men da du har skåret dem ud af din kost får den ikke de kulhydrater som den skal bruge for at fungere optimalt.

Efter noget tid vil din krop gå i Ketosis som er et stadie hvor kroppen bruger andre energikilder for at fungere. Det lyder egentlig som en god ide, at tvinge kroppen til at bruge ens fedt som energikilde. Men dette stadie er en overlevelse mekanisme der bliver aktiveret i kroppen så den ikke lukker ned. Det burde altså ikke være nødvendigt for en person at sulte sig selv bare for at tabe sig, vi er ikke fattige afrikaner børn.

Jeg vil også gerne lige sige en ting til. Det at cutte er ikke en fejlfri metode, kroppen er et kompliceret legeme som kan trænes til at gøre store ting, hvis man altså ved hvad man gør. Det her er ikke en mirakelkur der giver dig drømmekroppen på 3 måneder, den her metode vil hjælpe dig med at tabe dig, men højstænkeligt ikke al den vægt som du ønsker, specielt hvis du har en del fedt på kroppen så anbefaler jeg at søge professionel hjælp og ikke lytte til mennesker, eller hjemmesider der lover dig hjælper dig med at tabe 10 kilo på 17 timer.

Man kunne så spørge sig selv om det her egentlig ikke er fuldstændig det samme, det kan du måske have ret i, men i bund og grund så er det her en simpel metode der kan hjælpe en med at tabe sig uden at ændre sin kost alt for meget, og det eneste man behøver, er en smartphone, en vægt og det måske allervigtigste, tålmodighed.

Hver gang jeg fortæller folk om hvad jeg er i gang med, så spørger de mig hvor meget jeg har tabt mig, og hvor meget jeg mangler at tabe. Det er her hvor jeg siger til dem at jeg ikke ved det, og det er også det rigtige svar. En af grundene til at folk stopper med deres kurer og diæter, er fordi de ikke ser de resultater de ønsker hurtigt nok. De går op på vægten hver morgen og bliver frustreret hvis den ikke har rykket sig, eller virkelig forvirret hvis den viser at man har taget på.

Mit råd er at man skrotter vægten og i stedet kigger sig i spejlet engang imellem og ser hvordan ens krop ændrer sig, man kan også mærke på de steder man plejede at have fedt om hvordan det stille og roligt forsvinder. Og hvis man ikke syntes at man tabte sig nok denne gang så prøv at holde din vægt indtil næste år, og ja jeg sagde næste år, indtil du kan gøre det her engang til, men denne gang bliver det nemmere fordi du allerede har gennemført det en gang. Vægttab er en proces der ikke skal forhastes, den tager tid. Men når du ser resultater, så bliver du så glad for at startede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s